hits

Snøvær på Vestlandet fredag, og mye snø på vei mot Sørlandet

Fredag morgen snør det på deler av Vestlandet, og snøværet holder frem utover dagen.

Et bygeværsområde ligger fredag morgen langs kysten av Vestlandet, og det snør kraftig i ytre og midtre strøk fra omtrent Sognefjorden og sørover. Temperaturene ligger fra 1-2 plussgrader og ned til 2-4 minusgrader noen mil inn i landet. Nord for Sognefjorden og lengst sør i Rogaland er det kun enkelte spredte byger.

Nedbøren trekker også videre østover, men det er mindre snømengder som treffer fjellområdene og områdene østafjells. I de ytre strøkene av Vestlandet vil det fortsette med snøbyger utover dagen. Temperaturen stiger samtidig litt, noe som betyr at nedbøren kan gå over til sludd/regn langs kysten.

Fredag kveld og natt til lørdag vil bygene gi seg, og utover lørdag og søndag blir det strålende vintervær med mye sol og temperaturer rundt pluss minus 0 grader.

Da er det derimot områdene østafjells som får snø. Allerede fra sent fredag og natt til lørdag øker snømengdene på over deler av Sørlandet og sørvest på Østlandet. Fra fredag kveld til lørdag kveld kan det komme opp mot 50-60 mm nedbør i ytre strøk av Agder og Telemark samt noen mil inn fra kysten.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar