hits

Sterk storm i nord, søkkvått i sørvest

Torsdag morgen blåser det storm fra Nord-Trøndelag og nordover i Nordland og Troms, og det har kommet mye regn sør på Vestlandet i natt.

STORMFULLT

Et lavtrykk ligger torsdag morgen nordvest av Stad, og kombinert med høytrykk over Kolahalvøya setter disse systemene opp kraftig østlig og sørøstlig vind over Nord-Norge og deler av Midt-Norge. Det har blåst kraftig i N-Trøndelag, i Nordland og i Troms fra onsdag kveld og frem til torsdag morgen, med sørøstlig liten og full storm på feks Buholmrasa Fyr, Sklinna Fyr og Hekkingen Fyr. Sklinna Fyr har registrert 30 m/s, altså sterk storm. I tillegg observeres det kraftige vindkast i området.

Vinden avtar i Trøndelag utover dagen, mens det skal fortsette å blåse kraftig med sørøstlig storm i Nordland og Troms torsdag. På Helgeland avtar vinden til kvelden, og videre nordover utover natten og fredag morgen. Samtidig øker vinden til sørøstlig storm i Vest-Finnmark fra torsdag kveld.

Vindprognose for torsdag ettermiddag vises under, der lilla er storm.

SØKKVÅTT

Lavtrykket ved Stad og frontsystem over Nordsjøen og Sør-Norge har gitt pålandsvind med mye nedbør over deler av Vestlandet de siste timene. Eik Hove sør i Rogaland har fått 93 mm det siste døgnet, Kvamskogen-Jonshøgdi 77.8 mm og Sauda 77.3 mm, og det meste av nedbøren har kommet siden sent i går kveld.

Det neste døgnet ventes det fremdeles mye nedbør, når en kaldfront passerer over Vestlandet og det går over til bygevær. I deler av Rogaland kan det komme 30-40 mm torsdag, mens nordover i Sunnhordland kan det komme 60-80 mm frem mot fredag morgen.

Nedbørmengder frem mot fredag morgen er vist under.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar