hits

Full storm flere steder i landet, samt store nedbørmengder på deler av Vestlandet

Kraftige lavtrykk i Nordsjøen kombinert med et lite høytrykk over Nord-Skandinavia dirigerer sørøstlige vinder inn over Nord-Norge, med full storm fra Nordland til Troms det neste døgnet.

Onsdag morgen ligger et lavtrykk i Nordsjøen vest for oss, og det sludder og snør over store deler av Sør-Norge. I ytre strøk av Rogaland er det derimot 4-5 grader og regn. Temperaturene stiger utover dagen, og nedbøren vil gradvis gå over til regn over store deler av Sør-Norge.

Onsdag kveld øker vinden på til sørøstlig full storm i Nordland og fra torsdag morgen i Troms, med kraftige vindkast. Vinden ventes å avta torsdag kveld.

Samtidig vil et lite hissig lavtrykk passerer vest av Sognefjorden sent torsdag ettermiddag. Dette gir økende sørlig og sørvestlig kuling, sent torsdag ettermiddag og kveld opp til storm langs kysten av Hordaland og nordover til Stad, samt utsatte steder i fjellet. Vindprognose for torsdag ettermiddag er vist under, der lilla er storm.

Det ventes i tillegg store nedbørmengder det kommende døgn. Fra onsdag kveld til torsdag ettermiddag lokalt opp mot 70-120 mm regn fra Sunnhordland og sørover i Rogaland, som illustrert i kartet under.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar