Ny runde med nedbør til Sørlandet

kommentarer

Sørlendingene har lagt bak seg en temmelig våt helg med store oversvømmelser i Tvedestrand og langs E18. Heldigvis er det ikke ventet store nedbørsmengder mandag, men et lavtrykk i Nord-Atlanteren vil tirsdag sende inn en front over Sør-Norge som på ny kan gi vanskelige forhold i de flomrammede områdene.

Et høytrykk har lagt over Nord-Norge de siste dagene og dette trekker litt sørøstover det neste døgnet. Fronten som kommer inn fra vest blir liggende og presse mot dette høytrykket, noe som medfører sakte bevegelse østover og potensiale for å legge igjen store nedbørsmengder. Allerede mandag kveld kan man vente seg økende nedbør på Sørlandet, og i løpet av tirsdag morgen sør på Østlandet. Gjennom tirsdagsdøgnet vil det kunne komme 40-60 mm på 24 timer disse områdene. Det røde feltet i figuren under indikerer hvor det er ventet mest nedbør.

Onsdag vil det fortsatt kunne komme noe nedbør på Sørlandet, men fra torsdag får vi et mer klassisk vestavær, slik at det er Vestlandet som tar støyten og Sør- og Østlandet blir liggende i le og til og med får perioder med sol.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits