hits

Strålende høstvær i dag, men sør i landet blir det skikkelig ruskevær utover i uken

Kraftige lavtrykk vil nærme seg sørlige deler av landet senere i uken, med kuling, regn, sudd og snø, mens det blir mye fint vær nord i landet.

Det har vært ei kald natt, med nattefrost i indre strøk både i Nord-Norge og i Sør-Norge. Kaldest var det i fjellet i Sør-Norge med 5-8 minusgrader.

Selv om det er kaldt, blir det en fin søndag sør for Stad og Dovre, mer skyet nord for Stad med noen bgyer i Sør-Trøndelag og ytre strøk av Nord-Trøndelag. Regnbyger ventes også i ytre strøk fra Lofoten og nordøstover i Nord-Norge, ellers mye fint vær i indre strøk av Troms og deler av Nordland. I Finnmark er temperaturene på plussiden søndag morgen, før det ventes synkende temperatuer utover dagen. Over Ifjordfjellet er det 1 plussgrad og lett regn, men nedbøren vil gå over til snø utover dagen.

Nord-Norge

I Nordland og Troms vil finværet holde seg noen dager til, og det bedrer seg også i Finnmark allerede fra søndag kveld. Lavtrykkene i sør kombinert med høytrykk i øst setter opp sørøstlige vinder over Nord-Norge, noe som betyr pent vær i ytre strøk, men mer skyet i indre strøk. Det kan derimot blåse kraftig med kuling i utsatte kyst- og fjordstrøk. Torsdag trekker det nedbør nordover i Nordland, snø i fjellet.

Sør-Norge

Mandag blir fremdeles fin i sørlige deler av landet, men utover i uken blir Sør-Norge påvirket av lavtrykk ved Island som sender fronter inn over området. Dermed ventes det perioder med regn og regnbyger i den sørlige delen av landet. Trøndelag og områdene østafjells ser derimot til å slippe unna nedbøren også tirsdag, men fra onsdag regn også her. I tillegg ventes det kuling utsatte steder. Nedbøren kommer som snø i fjellet over omtrent 800-1000 m.

Bildet under viser situasjonen onsdag, da store deler av Sør-Norge får nedbør, mens Nord-Norge får fint vær, særlig de ytre strøkene.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar