Høstferie og snø

kommentarer

September ble avsluttet med gode temperaturer og for oss i vest ble det til og med skikkelig sommerlig vær. Vi er nå i sving med oktober og høstferien ser ut til å bli en kjølig affære. Noen har høstferie denne uken, mens andre skal inn i sin høstferie nå til helgen.

For den delen av befolkningen som søker fjellet, er det nå viktig å være observant på at det kan være vanskelige kjøreforhold og snø over fjellovergangene i Sør-Norge. Følg med på Statens Vegvesen sine sider!

Helgen vi har i møte ser ut til å gi oss fortsatt kjølig vær, der vi i Sør-Norge vil ha null grader ned mot en 1000-1200 meter. Snøfrie og våte veier kan dermed fryse på til kvelden, natten og morgenen - og det kan lokalt være veldig forskjellig.

Lavtrykk fra vest trekker øst mot Finland og Russland, noe som gi nordlig og kjølig luft innover Norge. Fredag dannes ett lite lavtrykk i denne nordavind og går innover Trøndelag til kvelden. Vi får bygevær innover Trøndelag og Vestlandet og snøgrensen ligger stort sett på en 1000-1200 meter, men utover fredagen kan vi få en snøgrense på ned mot 700-900 meter.

Det er også viktig å merke seg at lengst nord på Østlandet kan man lørdag morgen våkne til snø på bakken. Lavtrykket fra nord vil passere over området her om natten før det går innover Sverige. Det vil da gi fra seg noen byger og på denne tiden av døgnet vil nedbøren komme som snø ned mot 600-800 meter i denne regionen.

Sør for Stad og Dovre blir det stort sett fint vær fra lørdag av, mens det i Møre og Romsdal og Trøndelag fortsatt kan gå noen byger - men de avtar gradvis i både styrke og antall igjennom helgen.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits