hits

Storm på søndag?

Høytrykket som har gitt pent vær med sommerlige temperaturer til Vestlandet, Trøndelag og store deler av Nord-Norge, vil i helgen flytte seg østover og inn i nordvestlige deler av Russland. Dette åpner opp for at kraftige lavtrykk fra Atlanterhavet går østover og nærmer seg landet vårt. Et frontsystem, som nå ligger vest i Nordsjøen, vil lørdag komme inn over Sør-Norge og gi mye regn til Vestlandet og Sørlandet. Fra Trøndelag og nordover fremdeles mye pent vær.

Et lavtrykk som nå ligger over Newfoundland går raskt østover i Atlanterhavet og forsterker seg. Søndag vil dette lavtrykket trolig utvikle seg til et stormsenter og ligge like nordvest for Skottland. Det er store muligheter for at dette lavtrykket vil gi sør og sørøstlig storm i Nordsjøen, søndag kveld også på Vestlandet og i fjellet i Sør-Norge. Mandag vil muligens stormen bre seg nordøstover til Trøndelag og kanskje Helgeland. Lavtrykket vil også gi mye nedbør lengst sør i Sør-Norge, men nord for Stad/Dovre og videre oppover til Nord-Norge vil fralandsvinden bidra til å løse opp skyer og nedbør og det blir fremdeles mye tørt vær med litt sol.

Denne våte og vindfulle værtypen ser ut til å fortsette inn i neste uke for Sør-Norge, mens derimot Troms og Finnmark kan se frem til mange fine høstdager også langt inn i neste uke.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar