Temperaturer og Stoltzen-været

kommentarer

Høytrykket over Finland holder stand denne uken og en del steder i sentrale og vestlige deler av landet kan vente seg sommertemperaturer. Bildet under viser gårsdagens maksimumsregistreringer, og det var Bergen som stakk av med seieren. 23.4 grader er behagelig for å være september, men er ikke unormalt. I fjor på omtrent samme tid var det oppe i 27.6 grader.

Posisjonen til høytrykket gir et øst-sørøstlig vindfelt over Sør-Norge, noe som betyr at Sør- og Østlandet får en mer skyet værtype med litt regn, mens vestlendingene blir liggende i le og får en føhn-effekt med lite skyer, nedbør og behagelige temperaturer. Midt- og Nord-Norge ligger nærmere høytrykkssenteret og får mye pent vær denne uken mens fronter nærmer seg i sørvest mot slutten av uken.

Over: Maksimumstemperaturer mandag.

Stoltzen 29. og 30.september

Til helgen er det velkjente motbakkeløpet i Bergen, Stoltzen opp, med ca 800 trappetrinn til toppen. Høytrykket ser ut til å holde lavtrykkene unna også fredag, men det kan bli en litt mer skyet værtype på Vestlandet. I tillegg vil fronter i vest skvises mot høytrykket noe som fører til økende sørøstlig vind, frisk bris til kuling langs kysten. Seint fredag kveld, natt til lørdag vil trolig en front komme inn over Vestlandet med lokalt mye nedbør. Hvor mye som kommer og hvem som får mest er fortsatt noe usikkert, men det betyr at de løperne som skal avgårde på lørdag får helt andre forhold å løpe i enn de som er i ilden fredag.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits