hits

Nydelig høstvær

Et solid høytrykk holder stand hele uken og gir pent vær i store deler av landet. Unntaket er Sør- og Østlandet som får skyet vær og perioder med lett regn. Høytrykket kan svekkes noe østover mot slutten av uken, men vil trolig fremdeles dominere været i det meste av landet.

Som trykk- og nedbørskartet under viser, så er det nesten ingen endringer fra i dag og frem til helgen. Det meste av Vestlandet, Trøndelag, Nordland og Troms får nydelig høstvær med mye sol og fine temperaturer for årstiden. Vestlandet, og kanskje også Trøndelag kan få flere dager med temperaturer over 20 grader. Temperaturen faller kanskje med noen få grader utover i uken.

Nærmere helgen blir det noe mer usikkert for Vestlandet sin del, da nedbørsfronter fra vest nærmer seg. Dette kan gi noe mer skyet vær, men foreløpig ser det ut til at høytrykket klarer å holde nedbøren på avstand. Dette er imidlertid noe usikkert.

Sør- og Østlandet, og til dels Finnmark og områdene lengst sør i Rogaland, vil dessverre ikke kunne nyte like godt av dette høytrykket som resten av landet. I sør er det ventet stort sett skyet vær, og enkelte områder, hovedsaklig Sørlandet, fjelltraktene og områdene rundt Oslofjorden får i perioder lett regn. I tillegg vil det blåse en østlig kuling langs Sørlandskysten og Jæren, fjordstrøkene i Rogaland og utsatte steder i fjellet. Lenger nord på Østlandet vil det i perioder bli lengre perioder med sol.

Lengst nord fører pålandsvind innimellom til mer skyet vær i Finnmark. Det er også en viss far for lokal morgentåke og lave tåkeskyer både østafjells i Sør-Norge og i Finnmark.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar