Solid høytrykk bygger seg opp, og finværet kan vare lenge

kommentarer En kommentar

Et solid høytrykk blir liggende øst for oss de neste dagene, noe som holder lavtrykk og fronter på god avstand fra landet vårt.

Selv om de neste par dagene byr på spredt regn sør i landet, så er det mange som kan glede seg til strålende høstvær i helgen, og ekstra kjekt er det at sykkel-VM i Bergen kan avsluttes i strålende sol og temperaturer opp mot 17-18 grader. Nord i landet blir det noe mer skyet de neste dagene enn det har vært de siste dagene, og spredt regn i deler av Nordland og Troms lørdag.

I neste uke blir høytrykket liggende øst for oss over Russland og øst i Skandinavia. Det betyr lange perioder med sørøstlig vind vest i landet, med mye fint vær fra Vestlandet og nordover til Nordland. Det vil derimot i perioder blåse kraftig i kyst- og fjordstrøkene i vest med kuling utsatte steder. Områdene østafjells er derimot mer utsatt for både skyer og litt spredt regn/yr. Det samme gjelder de ytre strøkende lengst nord i landet som i perioder får sørvestlige vinder og mer skyet vær, kan også hende litt spredt regn.

Slik ser situasjonen ut onsdag i neste uke, med solid høytrykk i øst og lavtrykk og fronter i vest. Denne situasjonen kan holde seg ut neste uke og neste helg, kanskje enda lenger.

 

 

Ã?n kommentar

Åge Fred Gram.

21.09.2017 kl.18:33

Vi får fint vær og kan takke Gud.USA derimot får mer ekstremvær.

Skriv en ny kommentar

hits