Nord-sør-skille den kommende uken

kommentarer

I helgen har store deler av Sør-Norge hatt noen fantastiske dager med sol fra skyfri himmel og temperaturer opp mot og over 20 grader. I nord har det også vært ok vær, i hvert fall lørdag, men søndag kom en front inn fra vest med litt mer skyer og regn.

Skydekke søndag

Den kommende uken vil lavtrykket i nord trekke sørover og gi litt mer skyet vær og regn til midtre og sørlige landsdeler, mens en høytrykksrygg bygger seg opp i nord. Uken starter bra i Sør-Norge med en god del sol på Sør- og Østlandet, men litt mer varierende skydekke med sol innimellom på Vestlandet. Tirsdag og onsdag vil svake fronter og lavtrykk gi mer skyet vær i Sør-Norge og perioder med lett regn. Torsdag vil et lavtrykk ved Island sende en front inn mot Vestlandet, noe som fører til økende sørøstlig liten kuling langs kysten og lengre perioder med nedbør. Nordlige områder østafjells vil kunne få nedbør som snø onsdag og torsdag dersom man befinner seg over ca 6-800 moh. Hva som skjer fredag i Sør-Norge er enda litt usikkert, det vingler mellom opphold og fortsatt nedbør.

I Nord-Norge den samme perioden vil det være lengre perioder med sol, lite skyer og ingen nedbør grunnet fralandsvind. Vinden kan komme opp i frisk bris til liten kuling Trøndelag, og den kan bli forholdsvis kraftig ut fjordene i Finnmark.

Når vi kommer inn mot neste helg vil trolig høytrykksryggen i nord trekke sørover og hele landet kan forhåpentligvis nyte nok en finværshelg!

Mandag til onsdag
Torsdag og fredag
Lørdag og søndag neste helg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits