Strålende start på sykkel-VM

kommentarer

I dag viser Bergen seg fra sin beste side når Sykkel-VM braker løs i byen. Solen skinner fra skyfri himmel og temperaturen kryper sakte oppover. Det merkes at vi er kommet til midten av september, men i dag kan vi faktisk nå 17-19 grader som maksimumstemperatur. Syklistene er ute og lufter seg i løypene over store deler av Bergen, men det er først i morgen alvoret starter og lagtempoen skal kjøres.

Så, hvordan blir været den kommende uken?

Det ser faktisk meget lovende ut. September som normalt er den våteste måneden i året med 283 mm klinker til med en uke med nesten ingen nedbør. Det er jo tross alt Bergen, så en ukes opphold er jo litt for mye å forvente i årets våteste måned, men det nest beste får være godt nok.

Lørdag er det som sagt nesten ikke en sky på himmelen. Søndag vil det nok bli litt mer skyet, men ikke noe nedbør i sikte. Skydekket letter litt i løpet av dagen og også mandag blir det lengre perioder med sol. Tirsdag til torsdag, og kanskje deler av fredag, vil svake fronter over Sør-Norge gi en litt mer skyet værtype og perioder med litt regn, men det blir trolig lengre perioder med opphold enn med nedbør. Torsdag vil en front komme inn fra vest og vinden vil øke på fra en sør-sørøstlig retning til opp i frisk bris og kuling på kysten. Denne vindretningen merkes ganske godt i Bergensdalen og kan ofte bli litt turbulent. 

Detaljene så sent i uken er naturlig nok noe usikre, men det er nedbør i området og det gjenstår om dette vil gå nord for Bergen eller ikke. Siste modell tyder på at det blir opphold igjen fredag. Vinden roer seg etter hvert og skydekket sprekker opp. Neste helg når hele arrangementet skal ha sin store finale og årets verdensmester i landeveissykling skal kåres, kan Bergen igjen bade i sol. Et høytrykk ser ut til å bygge seg sørover fra fredag av og kan bidra til en fantastisk avslutning.

Det kan knapt bli bedre!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits