Stormsenter fra vest

kommentarer

Et lavtrykk er tirsdag under utvikling vest av Irland, og vil gå hurtig østover og intensivere seg til et stormsenter.

Tirsdag morgen er et lavtrykk i utvikling vest av Irland som satelittbildet under viser.

Dette lavtrykket vil gå hurtig østover utover dagen, tirsdag kveld kommer det inn over Irland som et stormsenter, og natt til onsdag over N-England. Onsdag fortsetter dette hurtiggående stormsenteret østover i Nordsjøen mot Nord-Jylland, onsdag kveld over Kattegatt og Sør-Sverige.

Lavtrykket gir kraftig vind sør og vest for senteret når det passerer østover, noe som betyr sørvestlig og vestlig opp til sterk kuling og storm hele veien fra Irland og østover til Wales og England og over Den engelske kanal fra tirsdag kveld til onsdag morgen. Utover onsdag øker vinden videre østover langs kysten av Nederland til Tyskebukta og inn over kystområdene av N-Tyskland og lengst sør i Danmark, om kvelden også sør i Sverige. Se illustrasjon for onsdag ettermiddag under.

Det ventes i tillegg en del nedbør  både over Irland og Wales/England og etterhvert inn over Danmark og S-Sverige. Frontsonen til lavtrykket vil også sende en del nedbør inn over kontinenetet; i Frankrike, Luxembourg og sørvest i Tyskland trolig mest nedbør med 60-80 mm.

Lavtrykket går altså sør for oss, og for vår del vil vi merke lavtrykket kun med økende østlig og nordøstlig kuling langs kysten av Sør-Rogaland, på Sørlandet og nordøstover til Oslofjorden, samt perioder med regn i disse områdene onsdag.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits