Høytrykk bygger seg opp med mye fint vær

kommentarer 3 kommentarer

Uken starter med en del vind og nedbør over store deler av landet vårt. Senere i uken vil lavtrykkene derimot bli liggende øst for oss og høytrykk bygger seg opp i vest. Dette gir overgang til nordlig vind og mye fint vær sør i landet.

Sør-Norge

Onsdag vil et kraftig lavtrykk passere over Jylland, noe som gir perioder med regn og økende østlig og nordøstlig kuling over deler av Rogaland, på Sørlandet og lengst sør på Østlandet, med kun noen regnbyger lenger nord. Fra torsdag av blir lavtrykk liggende øst for oss og høytrykk bygger seg opp vest for oss. Dermed blir det overgang til nordlig vind og regnbyger nord for Stad, mens områdene sør for Stad og Dovre får avtagende bygeaktivitet og etterhvert mye fint vær. Temperaturene vil ligge rundt 15-18 grader.

Bildet under viser lavtrykket sør for oss onsdag, med regn og kuling lengst sør i landet. I Finnmark blåser det også østlig kuling.

Nord-Norge

I Nord-Norge vil lavtrykk i sør og øst gi østlig og nordøstlig vind opp til kuling de neste dagene, samt perioder med regn og regnbyger hovedsakelig i indre og østlige områder. I ytre strøk blir det derimot en del sol. Temperaturene holder seg rundt 15 grader i Nordland og Troms de første dagene, i Finnmark også 12-13 grader tirsdag. Det ser derimot ut til at nordøstlige og nordlig vinder gir synkende temperaturer senere i uken.

I neste uke kan høytrykket bygge seg opp over landet vårt med mye fint vær over store deler av landet, mens områdene fra Lofoten og nordover til Vest-Finnmark da får pålandsvind med en del skyer og trolig litt regn.

Prognosen under gjelder for tirsdagi neste uke, med høytrykk over Skandinavia og oppholdsvær i hele landet. 

 

3 kommentarer

Tonje

11.09.2017 kl.15:39

Pokker også. Vi som håpet på skikkelig ruskevær til sykkel-vm...

BillBob

11.09.2017 kl.17:53

Kan dere gi oss lottotallene samtidig,siden dere driver og slenger ut spådommer? :D

"sol om 8 dager.....med mindre alt endrer seg og det blir noe annet..." :D

12.09.2017 kl.13:09

Borgeli flertal! Da kommer sola fram

Skriv en ny kommentar

hits