Regntung uke på Østlandet

kommentarer

Regnet kommer fra både øst og vest. Mandag har vi rester av en front som har gått innover Østlandet med spredt regn her, samtidig som ny nedbør truer i vest. Her ser man nedbør (fargen grønn) kl 14.45 i dag, mandag.

Tirsdag vil restene av fronten fortsatt prege Østlandet med spredt regn, mens Vestlandet vil få smake på regnet fra vest. Vindretningen assosiert med denne fronten fra vest, gjør at det er vanskelig å si akkurat når vestlendingene vil få vanndråper i hodet sitt. Mest sannsynlig vil det begynne i løpet av ettermiddagen og først i ytre strøk, men vi kan ikke utelukke at man kan kjenne en og annen dråpe tidligere på dagen. Fronten trekker østover, så Sør- og Østlandet vil få økt nedbør utover ettermiddag og kveld. Lokalt i vil det kunne komme 20-40 mm på 24 timer, trolig mest på Østlandet der det stedvis kan komme opp mot 50 mm. Se bare her:

Onsdag blir ikke så veldig mye bedre for Sør-Norge sin del. Fronten blir liggende over området og fortsetter å gi fra seg en god porsjon vann, men mindre enn det som er ventet tirsdag. Typisk ville en slik front bare ha fortsatt i full fart østover, men høytrykk lengre øst hindrer denne bevegelsen og også torsdag vil fronten bli liggende over Sør-Norge. Heldigvis svekkes den i styrke, så den gir fortsatt en del skyer - men mindre nedbør. Slik fordeler regent seg på onsdag og torsdag:

Helgen ser dessverre ikke bedre ut for folket i Sørøst-Norge. Et lavtrykk fra Island vil fredag trekker innover Skottland og sender fronter innover Sør-Norge. Videre ser det ut til at lavtrykket går mot Danmark med sørøst-østlig vind over Sør-Norge. Det er dårlig nytt for østlendingene, mens folket i vest får litt lettere vær.

Legg merke til at folket i nord har en helt annen værtype. Første del av uken kan de nyte godt av ett høytrykk som gir mye fint vær. Torsdag siger høytrykket nordover, men det er ventet fralandsvind - og det er gunstig for finværet. Eneste som kan ødelegge litt er fare for lokal tåke på morgenen, men det er hovedsakelig i indre strøk.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits