Finværet er på vei, og så lenge varer det

kommentarer

Et høytrykk bygger seg opp øst for oss, og vil gi mye fint vær lengst sør i landet de neste dagene. Regn og regnbyger dominerer i nord, men også her perioder med sol.

Østafjells

Et lavtrykk over Sør-Sverige og Østersjøen gir en del skyer østafjells torsdag, med spredt regn. Skyene trekker derimot nordøstover, og fra torsdag kveld blir det mye pent vær både på Sørlandet og Østlandet. Det blir altså en fin start på helgen sørøst i landet, selv om det er utrygt for tordenbyger fredag ettermiddag og kveld på Østlandet. Allerede søndag vil trolig pålandsvind gi tilskyende vær med muligheter for litt spredt regn i disse områdene.

Vestlandet og Trøndelag

På Vestlandet og i Trøndelag blir det også en del sol de neste dagene, og sør for Stad perioder med pent vær. Det er derimot muligheter for noen regnbyger, og lørdag spredt regn både i Sunnfjord og i Nord-Trøndelag. I tillegg vil vinden øke til kuling av og til i ytre strøk nord for Stad, i neste uke også sør for Stad. Tirsdag og onsdag er det økende mulighet for at fronter fra vest kommer inn med regn.

Nord-Norge

I Nord-Norge blir det kun noen spredte byger og gløtt av sol fredag. I helgen vil derimot fronter fra lavtrykk i vest gi spredt regn, men lite nedbør i indre og østlige områder. Samtidig øker vinden til sørvestlig kuling utsatte steder. Uken starter derimot med mye fint vær nord i landet, men fremdeles vind opp til kuling fra sørøst. Onsdag til torsdag er det muligheter for at nye fronter fra vest passerer over området med regn.

Kartet under viser høytrykket øst for oss søndag, og frontsystem med litt regn nord i landet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits