Høytrykk bygger seg opp med strålende vær

kommentarer

Et høytrykk vil den neste uken komme inn over Skandinavia og Russland fra sørvest, og gi  mye fint vær til deler av landet vårt. Det er derimot ikke alle som er like heldige.

Et kraftig lavtrykk nord i Norskehavet svekkes det neste døgnet, og de neste dagene vil et høytrykk bygge seg opp over Skandianvia. Høytrykket flytter seg østover og nordøstover til Russland senere i helgen, vil i løpet av neste uke enten bli liggende her eller fortsette videre østover. Det ser derimot uansett ut til at et nytt høytrykk vil forsterke seg over våre områder.

Sør-Norge

For områdene sør i landet betyr det at det blir en betydelig bedring i været fra fredag av, eller utover i helgen, med oppholdsvær og mye sol og litt stigende temperaturer opp mot 20 grader. Det er derimot noe usikkerhet knyttet til prognosene. Områdene østafjells kan få pålandsvind fra øst og sørøst allerede fra sent i helgen dersom høytrykket flytter seg langt nok nord. En annen løsning er at områdene østafjells får fremdeles fint vær, men da er det Vestlandet som får forbigeånde litt nedbør utover i neste uke.

Nord-Norge

Nord i landet blir det trolig ikke like fint, og særlig er det ytre strøk som er mest utsatt for både kraftig vind i perioder og litt nedbør. De indre og nordlige områdene får derimot lite nedbør og en del sol.

Bildene under illustrerer to forskjellige situasjoner på søndag. Et lavtrykk kan trekke opp fra sør med regn til områdene østafjells, mens andre prognoser gir oppholdsvær til hele landet.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits