Sommervær kan returnere til Sør-Norge neste helg

kommentarer

Starten på neste uke vil, som kjent på denne bloggen i går, by på mye nedbør og vind, men slik det ser ut nå kan dette bli relativt kortvarig for Sør-Norge sin del.

Værprognoser fra to forskjellige værmodeller viser at et høytrykk vil komme inn over Sør-Skandinavia neste helg. Det vil i så fall kunne gi mye pent vær og temperaturer opp i omkring 20-23 grader i Sør-Norge.

Områdene Østafjells ventes å få mye pent sensommervær allerede fra torsdag som følge av vestlige vinder og at høytrykket trolig vil starte å bygge seg nordover mot Skandinavia allerede fra andre halvdel av uken. Derimot vil områdene nord på Vestlandet og i Trøndelag muligens måtte vente til søndag før været blir bra.

En europeisk og en amerikansk værmodell antyder begge mulighet for at et høytrykk kommer inn over Sør-Skandinavia neste helg.

Høytrykket vil trolig være ganske svakt slik at vi ikke kan forvente at det skal holde seg stabilt fint særlig lenge, det er mer trolig at høytrykket vil flytte seg østover og bli erstattet av noe mer ustabilt vær i den påfølgende uken.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits