Høstværet setter inn neste uke

kommentarer

Etter en uke med mye bra sensommervær blir det en brå slutt på det i neste uke. Et kraftig høstlig lavtrykk er på vei østover i Nord-Atlanteren i helgen og vil på mandag komme inn i Norskehavet. Det vil føre med seg både mye vind og nedbør.

Mandag blir det først og fremst økende vinder med opp i sørlig til sørvestlig kuling på store deler av kysten fra Sør-Norge til Nordland, men ikke så mye regn. Natt til tirsdag kommer en kaldfront inn mot Vestlandet med mye nedbør og gjennom dagen vil den bevege seg gjennom Sør-Norge, Nordland og Troms med regn og regnbyger. Onsdag passerer den også Finnmark med byger i vestlige deler av landet, mens det blir bedre vær Østafjells.

Slik det ser ut nå kan Vestlandet få opp i 60-80 mm nedbør lokalt tirsdag og nye 50-80 mm lokalt på onsdag. Også i Nordland ventes tirsdag og bli veldig våt med opp i 30-40 mm.

Kraftig lavtrykk i Norskehavet gir mye nedbør på Vestlandt og i Nordland tirsdag og onsdag.

Bergen har så langt hatt den nest våteste sommeren siden en begynte å måle nedbør i 1903, og mangler "bare" 75 mm på å få den våteste sommeren noen gang. Slik det ser ut nå kan det bli nærmest dødt løp mellom årets sommer og sommeren 1964 da det regnet 810 mm fra juni til august!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits