Kraftig tropisk orkan mot Texas

kommentarer

Den kraftige tropiske orkanen Harvey ligger fredag og svirrer i Mexicogulfen like utenfor kysten av Texas. Den bringer med seg kraftig vind opp i 200 km/t og enormt med regn. Selv om vinden kan gjøre store skader er det nedbørmengdene som er den største frykten i forbindelse med Harvey. Harvey oppfører seg nemlig noe spesielt. Vanligvis dør slike tropiske orkaner ganske raskt ut når de beveger seg innover land, men prognosene viser at Harvey først går litt innover land på lørdag for så å bevege seg ut i havet igjen på søndag og mandag. Dermed blir den liggende over de sammen områdene dag etter dag og bare pøse på med enorme mengder regn til sørlige deler av Texas. De siste prognosene viser følgende nedbørmengder, og ha i tankene at rekorden i Norge er 229,6 mm på ett døgn. 

  • Lørdag: 350-400 mm.
  • Søndag: 350-400 mm.
  • Mandag: 300-350 mm.
  • Tirsdag: 450-500 mm.
  • Onsdag: 350-400 mm.

Dette er maksimumsmengder over litt forskjellige områder disse dagene, men kartet under viser akkumulert nedbør over de neste 7 dagene og da kommer de hardest rammede områdene opp i nesten 1200 mm tilsammen!

Det er dermed gått ut advarsler om at det kan bli katastrofale flomtilstander over store deler av Texas og Louisiana de neste dagene, og 10-tusenvis av folk er nå i ferd med å evakuere.

 

Akkumulert 7 døgns nedbør over Texas og Louisiana. Langs kysten kan det komme opp mot 1200 mm med regn!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits