Store nedbørmengder i går kveld og i natt, mer nedbør på vei

kommentarer

Det har kommet mye nedbør i deler av Trøndelag i natt, og det fortsetter å regne utover dagen.

Et relativt kraftig lavtrykk har utviklet seg over Skandinavia det siste døgnet, og ligger søndag morgen over Nordland, nær Bodø. Samtidig har et lite lavtrykk gått sørøstover i Nordsjøen, og kommer søndag morgen inn over nordlige deler av Rogaland. Disse systemene har gitt en del nedbør over landet vårt.

På Vestlandet kom det noen kraftige byger i går kveld og i natt, feks 14 mm på en time i går kveld, 29.5 mm på 6 timer. Liarvatn fikk mest nedbør på Vestlandet med totalt 48.3 mm siste døgn.

Flere steder i Trøndelag har det kommet mye nedbør fra i går ettermiddag og frem til søndag morgen. Både i området rundt Trondheim og i indre strøk av N-Trøndelag har det regnet kraftig, og det har gått stein og jordras. Åfjord har feks fått 66 mm nedbør, Nordli 35.1 mm.

Det regner fremdeles i området fra Lofoten og sørover til Trøndelag og Nordmøre, nedbøren trekker nå sørover til Sunnmøre. Utover dagen ventes det nye 20-30 mm på Nordmøre og indre strøk av Sør-Trøndelag. De samme mengdene gjelder også videre nordover til Lofoten, i ytre strøk av Troms, til Vest-Finnmark og Øst-Finnmark.

Det blåser også kraftig inn mot Trøndelag og Nordmøre, med sørvest-vest opp til stiv kuling, og vinden skal øke på i nordlige deler av landet med nord-nordøstlig stiv kuling også fra Lofoten til Troms utover dagen.

Prognose for vind og nedbørmengder søndag er illustrert under:

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits