Søkkvåt søndag

kommentarer En kommentar

Et lavtrykk fra sør sammen med et annet lavtrykk like utenfor kysten av Vestlandet fører til heller dårlig vær for Sør-Norge siden del i dag, lørdag. Bare sjekk her! Søndag er det derimot Nord-Norge sin tur også.

Lavtrykket som lørdag trekker innover Trøndelag vil søndag fortsette nordover i Nordland og går innover de nordligste delene av Sverige til kvelden. Regn og regnbyger preger været fra Stad og hele veien nordover. Mest nedbør blir det i ytre strøk fra Lofoten og nordover, men også i Møre og Romsdal og Trøndelag. I disse områdene kan det lokalt komme 20-40 mm nedbør fra søndag morgen til mandag morgen.

Først på dagen kan bygene gi lokalt torden i indre strøk av Troms og Finnmark, men til kvelden er det ventet lite eller ingen nedbør i indre strøk av hele Nord-Norge. Lavtrykket vil også gi en del vind ved kysten her i nord, fra Lofoten til Troms liten til stiv kuling - noe roligere til kvelden, forøvrig periodevis frisk bris.

I Møre og Romsdal og Trøndelag vil bygeaktivitet også avta utover kvelden.

På vestlandet sør for Stad vil det også komme regnbyger, men ikke fullt så mange som lengre nord og i Hordaland vil det bli perioder med opphold. Bygene avtar generelt til kvelden. I Rogaland en liten sjans for lokal torden om ettermiddagen.

Sør- og Østlandet slipper heller ikke helt unna bygene, men de vil stort sett begrense seg til følgende områder: Vest-Agder, lengst nord på Østlandet og innover Østfold, forøvrig blir det stort sett opphold og perioder med sol.

 

Ã?n kommentar

Plask

19.08.2017 kl.12:27

Jada, jeg kan glede dere med at det stemmer at det høljregner som vanlig denne sommeren , type monsterbyger, i sør. Men vi så sola litt også i formiddag. Så vi vet den er der et sted. :)

Skriv en ny kommentar

hits