Klissvått lørdagslavtrykk

kommentarer

En liten luring av ett lavtrykk dannes natt til lørdag over Sør-Sverige og i løpet av lørdagen er det ventet å trekke nordover til Trøndelag og Nordland. Dette lavtrykket bringer med seg ustabil luft som videre gir heftige byger med fare for torden.

Lørdag morgen våkner nok folket i Hedmark og østlige deler av Oppland opp til disse kraftige bygene. Men etter hvert som lavtrykket trekker videre nordover, så avtar bygene her - mens de øker på lengre nord. I Trøndelag starter nok dagen med opphold, men fra formiddagen blir det byger også her og fra ettermiddagen vil det virkelig merkes godt. Da kommer de kraftigste bygene innover dette området og vil holde på hele kvelden og natt til søndag.

Her ser man hvordan de kraftige bygene beveger seg i løpet av dagen. I enkelte byger kan det komme 10-20 mm på bare 6 timer og ser man på forventet nedbør gjennom hele lørdag, så er det Trøndelag som blir våtest. Værmodellene anslår hele 50-70 mm på 24 timer lokalt i Trøndelag.

Vi ser også at det er ventet inn en del byger på Vestlandet, og her ser det ut til at de ytre strøkene av Rogaland kan belage seg på en 30-50 mm nedbør i løpet av lørdag.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits