Ufyselig med regn og kuling i helgen, men strålende start på neste uke

kommentarer

Fredag vil et lavtrykk komme inn i Nordsjøen, og lørdag svekkes det langs kysten av Vestlandet. Dette gir regn og regnbyger, lokalt mye nedbør og kraftige byger med torden. Søndag er det Nord-Norge som får ruskevær.

LØRDAG
Lørdag vil et lavtrykk komme inn over Vestlandskysten og gi mye vind og nedbør, samt synkende temperaturer. Det ventes lokalt kraftige byger, kan hende med torden. I dagens prognose er det Rogaland som er mest utsatt, med 50-70 mm nedbør. Det ventes i tillegg sørøstlig og sørvestlig liten og stiv kuling 12-15 m/s utsatte steder. Resten av landet får lite eller ingen nedbør.

SØNDAG
Natt til søndag og søndag morgen vil et kraftig lavtrykk utvikle seg over Nord-Skandinavia med økende nedbørmengder lengst nord i Trøndelag og i Nordland, utover dagen også i Troms og i Finnmark. Det ventes mest nedbør i indre og østlige områder, der det kan komme opp mot 40-60 mm. Samtidig øker vinden til nordøstlig og nordlig liten til stiv kuling 12-15 m/s fra Vest-Finnmark og sørover til Lofoten, og temperaturene synker nå også i denne delen av landet. Sør i landet ventes det fremdeles regnbyger, men avtagende i intensitet i forhold til lørdag.

MANDAG
Mandag vil et høytrykk komme inn i Norskehavet. Det ventes fremdeles noen regnbyger i store deler av landet, men utover ettermiddagen oppholdsvær og mye sol.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits