Restene av tropisk orkan på vei mot Norge

kommentarer En kommentar

I disse dager ligger den tropiske orkanen Gert utenfor østkysten av USA. Vindhastigheten ligger rundt rundt 40 m/s (145 km/t) og orkanen blir dermed klassifisert som en kategori 1 orkan. De neste dagene fortsetter dette systemet nordover og videre over Atlanteren og øker i styrke til en kategori 2. Når den kommer lenger nord fører kaldt hav til at den svekkes og når den kommer inn i våre farvann i løpet av helgen er det ikke så mye vind igjen. Det som derimot er igjen, som er nokså typisk med rester av slike tropiske stormer, er fuktighet. Ofte når rester av tropiske stormer treffer Europa betyr det mengder med nedbør.

Den antatte banen til Gert de kommende dagene.

I og med at det er nesten en uke frem i tid, er det naturligvis litt vanskelig å si nøyaktig hvem som får nedbøren og hvor mye som kommer. De siste prognosene viser at det er Skottland og Danmark som får det meste, men gårsdagens prognose hadde mesteparten av nedbøren inn over Sør-Skandinavia. Bildet under viser at det kan komme opp mot 60-70 mm fra tirsdag til onsdag i Skottland, og nye 60 mm i Danmark i løpet av onsdag.

Det gjenstår med andre ord å se hva som skjer, og holde seg oppdatert på værmeldingen den kommende perioden.

Ã?n kommentar

The Rogalendings

16.08.2017 kl.16:29

E der orkanen Gjert så e på vei? Ja, då ska både han derande Karsten Warholm og samtlege langrennsløbarar og foballspelarar passa seg, for den komme isje te å vær blide, det e bare de så prestere best så e i stand te å stå imod. Regne med det blir fulle treningsøkt på Sandnes Idrettspark når han rase gjønå.

Skriv en ny kommentar

hits