Ny historisk varmerekord i Death Valley

kommentarer 13 kommentarer

Death Valley i California fikk den tvilsomme æren i å oppnå den varmeste måneden som noensinne er registrert på jorden. Middeltemperaturen for juli ble på hele 41,9 grader. Det som er mest alarmerende er imidlertid de høye nattetemperaturene som ble observert, for selv Death Valley kjøles vanligvis litt av om natten. Den laveste minimumstemperaturen der i juli ble 31,7 grader, og tre av nettene fikk aldri lavere temperatur enn 38,9 grader!! 

Flere andre byer vest i USA satte også nye lokale julirekorder i middeltemperatur:

  • Salt Lake City: +29,6 
  • Reno i Nevada: +26,9
  • Tonopah i Nevada: +26,1
  • Ely i Nevada: +22,1
  • Bishop i California: +27,1

I tillegg fikk også Miami i SØ-USA ny julirekord med +29,8 grader i middeltemperatur. Også i andre verdensdeler har det vært svært varmt denne sommeren med f.eks. Cordoba i Spania som fikk maksimumstemperatur på 46,9 grader, Ahvaz i Iran med 53,7 og Turbat i Pakistan med 53,5. Dette var nye varmerekorder for både Iran og Pakistan. Alle disse ekstreme varmeobservasjonen denne sommeren bare poengterer hva som er i ferd med å skje her på jorden med tanke på temperaturutviklingen.

At 50 grader pluss er varmt kan undertegnede bekrefte. Under et besøk i Death Valley i juni i fjor ble det akkurat 50,0 grader. En spesiell og interessant opplevelse å løpe i slike temperaturer- se bilde under :-) 

(Selfie: Olav Krogsæter)

13 kommentarer

arne

13.08.2017 kl.16:26

Veldig nyttig informasjon!

Samlet gjennomsnittstemp. er kun interessant,og den har ikke steget de 10 siste årene....

Olaus Trøgheim

13.08.2017 kl.17:08

Og her har det vært kaldere. Dette er anekdotisk alarmisme. Var alle varmerekorder satt i Norge på 1800-tallet et tegn på hva som skulle skje? Hva med rekordene før siste istid?

ThomaS

13.08.2017 kl.17:44

Den eneste interessante temperatur målingen er alle havs gjennomsnittlige temperatur. DVS fra alle dybder og ikke bare overflaten. Det er her energi på jorden lagres, og kan gi noen indikasjoner. Tenker at hvis FN ikke ser noen forskjell her så ties det ihjel. Viktig å dramatisere klimaet så det kommer dollar i kassen....

Erik

13.08.2017 kl.18:03

Klimafornekterne i full jobb for hver eneste nyhetssak om temperaturer. Er det kaldt et sted så er det bevis nok for at vi ikke har global oppvarming, uansett hvor lokalt og midlertidig. Er det snakk om varme ligger det en global-politisk agenda. Sånn går no dagan.

Tor

13.08.2017 kl.18:19

Det er nå ingen som fornekter klima vel?

Vi er bare ikke enige i hysteriet.

Det har nå vært dommedagsprofetier i snart 30 år. Fint lite av dem har stemt, og svært mange av dem har vist seg å være feile. Og det at IPCC har falsifisert hjelper heller ikke. Ikke Mann sine blundere heller.

Sånn går no dagene.

Erik

13.08.2017 kl.20:41

Klimafornekting er kort for fornekting av menneskeskapt global oppvarming, som du nok bare later som du ikke viste. Dommedagsprofetier er en subjektiv analogi som sier mer om mottakeren enn noe annet. Jeg har ikke sett noe til profetier om dommedag innen dags dato. Om det er så at noen har tydd til overdrivelser eller gjort feil så ugyldigjør det ikke overveldende vitenskaplig konsensus om MGO.

Det opplyses her bare om faktumet at varmeste måneden på jorda nettop ble målt. Skal man holde slike fakta skjult for offentligheten for å ikke beskyldes for hysteri? Bare formidle det som passer klimafornekterne? Så ingen slike beskyldninger da Nettavisen meldte om at det snødde på en fjellovergang på Finnmarksvidda i sommer. Kommentarfeltet ville da tvert imot ha det til å være det endelige beviset på på at MGO er en bløff. Ingen forbehold om at fjellovergangen ikke representerer snittet i dybden og høyden over hele verden i lengre tid da. Det er dette dobbeltmoralske og selektive hykleriet jeg reagerer på hos klimafornektere. Som en en gjeng hooligans på en fotballstadion. Ingen interesse for prinsipper, ærlighet eller evne til å se ting fra flere sider. Jeg er glad om det viser seg at virkningene av klimagasser er mindre enn antatt. Men typen syting, klaging og propaganda som drives blant klimafornekterne i kommentarfeltene endrer ikke på det.

Jon-Anders Grannes

14.08.2017 kl.02:17

Enter at målestasjonen ble flyttet til et varmemagasin så har dette blitt forventet siden 2002. https://www.john-daly.com/stations/badwater.htm

Bjørn Erik Nilsen

14.08.2017 kl.08:53

På 80 tallet var det Freon som skulle ødelegge ozonlaget, og all Freon skulle byttes ut som kjølemedie. Det tar angivelig 20 år før freonet når opp til Ozonlaget, og de 20 årene er gått! Ozonlaget er tettere enn noen sinne.....siden de fikk muligheten til å måle ozonlaget. Mye hysteri spør du meg.

Jon-Anders Grannes

14.08.2017 kl.09:41

Ble denne "rekorden" satt i Furnace Creek, eller Badwater? Hvis den er satt i Badwater så er det en menneskeskapt fake news?

StormGeo Meteorologene

14.08.2017 kl.13:06

Jon: Rekorden ble satt i Furnace Creek, https://www.wunderground.com/cat6/new-global-record-hottest-single-month-established-death-valley

Arve Olsen

15.08.2017 kl.07:51

Problemet med målingene er at kulderekordene settes på sørpolen og der er det bbare åtte termometer. Vi får ikke målt all kulda og alle kulderekordene. På nordpolen er det derimot over 160 termometere, men kulda er flyttet mot sibir. Følger den ikke den magnestiske nordpolen som flytter seg rekordraskt mot sibir?

Den varmeste temperaturen som noensinne er målt var I Libya I 1922 da det var pluss 57,8 grader Den kaldeste temperaturen som noensinne er målt var I Antarktis I desember 2013 med minus 93 grader.

I natt var det kuldegrader i indre strøk av Sør-Trøndelag

(14. august.2017) Temperaturen sank godt under frysepunktet i indre strøk av Sør-Trøndelag natt til mandag. På det kaldeste viste gradestokken ved Røros lufthavn - 1,5 grader. Også I fjor var det målt laveste temperatur natt til 12. august med - 1,6 grader.

Rekorden for første halvdel av august er - 2,5 grader 14. august 1943, mens det ble målt - 2,1 grader 3. august 1955 og - 2,0 grader 9. august 1941.

Hva er den optimale temperaturen på jorden. Noen som vet?

Brr

15.08.2017 kl.13:01

Det er ikke bare sørtrøndelag som opplever frost og kuldegrader

Nattefrosten har inntatt Østlandet

(NRK 14.08.17) Det ble en kald start på uken for mange. For andre natt på rad har det vært kuldegrader flere steder på Østlandet. På Bjorli i Oppland ble det målt -2,1 grader. https://www.nrk.no/ho/nattefrosten-har-inntatt-ostlandet-1.13641255

Bjart Eriksen

16.08.2017 kl.01:45

Det som omtales som rekord er middeltemperatureren (døgnmidlet). Ikke makstemperaturene. Det finnes flere steder i verden som har høyere døgnmiddel enn Death Valley, men som ikke registrerer data hver time, kanskje hver 3 til 6 time, og de blir ikke med i denne statistikken.

Hovedårsaken til de høye midlene er høye natte-temperaturer og ikke ekstreme høye dagtemperaturer.

Deler av Algerie, mesteparten av Midt-Østen og Iran, Pakistan er betydelig varmere i makstemperaturer enn Death Valley, og de har trolig også høyere døgnmiddel men blir ikke tatt med i statistikken.

Forresten: Verdensrekorden fra Al-Azziz i Algerie ble fjernet for noen år tilbake da det viste seg at det umulig kunne være så varmt via renalyser etc.

Death Valley har rekorden per dags dato, men den er under etterforskning da det trolig var en sandstorm som medførte høyere lufttemperatur.

Trolig har ikke verden målt høyere temperatur enn 54-55 grader under korrekte forhold og riktig utstyr og det er ingen tvil om at Kuwait, Irak, Iran, Pakistan, Saudi-Arabia og Algerie er de varmeste stedene sommerstid (uavhengig av hvilken halvkule som har sommer).

Skriv en ny kommentar

hits