Innertier på sommerens sesongvarsel

kommentarer 3 kommentarer

I midten av mai sendte amerikanske AccuWeather ut sommerens sesongvarsel. Der var overskriften bla. at hetebølger ville dominere Sør-Europa, mens Storbritannia og Skandinavia ville få en kjølig sommer. Sesongvarsler for Europa har tradisjonelt sett vært lite treffsikre, f.eks. sammenlignet med sesongvarsler for tropiske strøk. Dette skyldes for en stor del at Europa ligger i en del av verden der været er veldig skiftende, særlig N-Europa. Men denne gangen kan man i hvert fall si at AccuWeather fikk innertier i sine varsler for Europa denne sommeren. Som vi nå vet har det vært en begredelig sommer her på våre breddegrader, mens man rundt Middelhavet har hatt hetebølger og alvorlige skogbranner så det holder. 

Se på kartet under som ble utgitt i mai. Det kunne nesten like gjerne ha vært oppsummeringen av årets sommer i etterkant. Les mer her.

 

3 kommentarer

Fornøyd

12.08.2017 kl.15:35

Jeg liker varme, men må ærlig innrømme at så varmt som i Sør-Europa ikke er noe for meg. Revmatismen har vært ganske ok i sommer selv om det har regnet mye. Og da skal man ikke klage. :)

arne

12.08.2017 kl.15:36

Det haster med å nå 2 graders målet,for oss oppe i nord...

John

12.08.2017 kl.16:26

Haster vel mere i sør?

Skriv en ny kommentar

hits