Våt helg

kommentarer

Det er fortsatt ventet en liten høstlig helg for mange, men det kunne vært verre - bare sjekk prognosene fra i går her!

I dag viser derimot prognosene litt andre vind og nedbørvarsel. Lavtrykket er fortsatt ventet inn i Norskehavet, men det har en litt nordligere bane. Det vil at lavtrykkssenteret går ikke så nært land som det viste i går.

Vinden som er ventet i helgen, rødt er kuling.

Fredag ventes det fortsatt sterk vind på Vestlandet, der har ikke prognosene endret seg så mye. Sørlig vind, frisk bris ved kysten i Rogaland og så blir vinden sterkere og sterkere jo lengre nord man drar på Vestlandskysten - ved Stad er det ventet sterk kuling. Vinden er ventet å minke til kvelden og natt til lørdag. i går viste prognosene at lørdag skulle bli en skikkelig ruskete dag i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland, i dag har pipen en annen lyd. Det er ventet sørvestlig liten til stiv kuling inn Vestfjorden først på dagen, men etter hvert stort sett frisk bris. Søndag blir vest-sørvestlig frisk bris til liten kuing fra Lindesnes i sør til Vesterålen i nord.

Mindre vind, fører også til at det blir mindre nedbør.

Fredag er det Hordaland, Sogn og Fjordane og Nordland som vil få mest nedbør. I disse fylkene er det ventet 30-50 mm på 24 timer, fra fredag morgen til lørdag morgen. Det vil trolig bli mest nedbør i ytre strøk. Lørdag ventes det regnbyger fra Rogaland og hele veien nordover og da er det mest sannsynlig Møre og Romsdal som vil få mest nedbør med 20-30 mm. Nordland og ytre strøk av Møre og Romsdal vil i følge prognosene - i dag som i går, få mest nedbør på søndag. Mengden nedbør har derimot endret seg en del og heldigvis til det mindre. I går viste prognosene hele 40-70 mm, mens det nå er redusert til "bare" 20-40 mm i løpet av ett døgn.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits