Høstlig helg

kommentarer 2 kommentarer

Det nærmer seg skolestart og mange drømmer om en siste fin sommerhelg før hverdagen virkelig setter inn, men der må vi dessverre skuffe - denne helgen byr på en smak av høst for veldig mange i landet.

Ett lavtrykk trekker inn i Norskehavet fredag og siger sakte nordover mot Lofoten og Vesterålen igjennom helgen. Dette lavtrykket er for årstiden kraftig og av den mer høstlige varianten, i forhold til disse slappe sommerlige lavtrykkene som vi er blitt så vandt til denne sommeren.

Vindforhold gjennom helgen, der rødt viser kuling.

Det hele starter fredag med økende sørlig vind på kysten av Vestlandet, med vind opp i sterk kuling ved Stad. Frisk bris til liten kuling inn Vestfjorden. Etter hvert som lavtrykket trekker enda lengre øst i Norskehavet, så vil vinden øke ytterligere på og påvirke ett større område. Lørdag ventes det sørvestlig stiv til sterk kuling fra Stad og videre nordover langs kysten av Møre og Romsdal. Etter hvert vil også Trøndelag og Nordland merke vinden. Søndag avtar vinden gradvis på Vestlandet, men det blir fortsatt vest-sørvestlig kuling ved kysten av Trøndelag og Nordland - sterkest vind i Nordland.

Med andre ord det vil ruske godt rundt ørene på oss!

Lavtrykket har naturligvis ikke bare mye vind med seg, men også en god porsjon nedbør.

Fredag starter med stort sett opphold på Vestlandet, men kaldfronten nærmer seg fra vest og nedbøren øker på utover ettermiddagen. Varmfronten er på vei nordover i Nordland og legger i fra seg noen millimetere her. Lørdag morgen ligger kaldfronten over Vestlandet, og med regnbyger i bakkant. Tilsammen vil det kunne bli 20-40 mm i løpet av døgnet. Fronten fortsetter innover Østlandet med spredt regn her lørdag formiddag og ettermiddag, men utenom akkurat denne nedbøren, så vil Østlandet få ganske fint helgevær med opphold og en god del sol. Søndag er det fortsatt byger på Vestlandet, men akkurat denne dagen er det Nordland og ytre strøk av Møre og Romsdal og Trøndelag som vil merke nedbøren aller mest. Siste prognose viser at her kan det komme hele 40-70 mm i løpet av ett døgn, men dette kan fortsatt endre seg i dagene som kommer.

Vær beredt!

2 kommentarer

arne

10.08.2017 kl.19:38

Jeg mener også at neste helgs meldt vær bør revurderes.Disse pessimistiske anslagene på forventet nedbørsmengden er psykisk uheldig for mange som hverken har vanntett kjellerstue eller innehar svømmeknappen.

Holger

10.08.2017 kl.20:24

Leste i nyhetene for noen uker siden at Storm, YR og de andre hadde en treffprosent på 50 prosent når det kom til å spå været.

Meteorologene får vel yrkesskade av å trille terning?

Skriv en ny kommentar

hits