Er du klar for en finværsdag?

kommentarer

Det er ikke mye som minner om sommer her til lands, og det er heller ingen signaler som tyder på at det er noe stabilt sommervær på vei heller. Men, torsdag kan vi få en liten smak av sommeren i Sør-Norge.

Mellom lavtrykket som kommer inn over sørøstlige deler av landet med lokalt mye regn onsdag, og lavtrykket som ser ut til å komme inn over Vestlandet på fredag, så kan vi torsdag få en finværsdag i store deler av Sør-Norge. Da ser det ut til at en høytrykksrygg fra sørvest kan strekke seg mot oss, og gi mye pent vær og noe høyere temperaturer. Dessverre ser den ikke ut til å strekke seg lenger enn til Midt-Norge, så fra Midt-Norge og nordover ser det nok ut til å bli regn og regnbyger.

Temperaturprognosen for torsdag kl 14.00 ser du på bildet under, og skalaen er slik:

  • Oransje: 10-15 grader
  • Mørk oransje: 15-20 grader
  • Rød: 20-25 grader.

Temperaturen torsdag kl 14.00

Kartet under viser prognosen for 12-timers nedbør fra torsdag kl 08.00 til kl 20.00:

Regn mellom kl 08.00 og 20.00 torsdag 10. august

Til tross for at det er relativt kjølig over store deler av landet vårt for øyeblikket, så skal vi kanskje være glade for at vi ikke befinner oss i Sør-Europa akkurat nå. Der rager nemlig hetebølgen Lucifer, og flere steder (deriblant enkelte steder i Spania, Italia, Hellas og Kroatia) kan melde om at gårsdagen (søndag) kom opp i over 40 grader. Derfor er det kanskje ikke så verst å være i Norge denne uken likevel!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits