Høstlig lavtrykk neste helg

kommentarer En kommentar

Neste helg vil et kraftig høstlig lavtrykk komme inn i Norskehavet fra vest. Dette betyr et klassisk øst-vest skille med kuling og regn sørvest i landet, men perioder med opphold og pent vær både østafjells og lengst nord i landet.

Lavtrykket forsterker seg sørvest i N-Atlanteren i løpet av den kommende uken, og flytter seg nordøstover, torsdag passerer det sør av Island. Fredag kommer lavtrykket inn i Norskehavet og nye sekundære lavtrykk danner seg sør for hovedlavtrykket i helgen. Lavtrykket svekkes så nordover i Norskehavet de første dagene i uken etter.

For oss betyr det at helgen starter med vindøkning fredag langs kysten i vest, sørøstlig og sørvestlig opp til kuling, men trolig lite eller ingen nedbør over store deler av landet.

Fra sent fredag og utover lørdag perioder med regn på Vestlandet, og forbigående spredt regn også på Sørlandet, Østlandet og Midt-Norge når fronten passerer. Nord i landet kun spredt regn i indre strøk av både Nordland, Troms og sør i Finnmark. Fremdeles ventes det kuling utsatte steder.

Søndag regn fra Vestlandet og nordover til Nordland med sørvestlig opp til kuling, kun spredt regn i indre og østlige områder lenger nord.

Dette lavtrykket har trolig litt av energien sin fra resten av den tropiske stormen Emily, som kom inn over Florida mandag denne uken, se mer her.

Ã?n kommentar

Sør

06.08.2017 kl.13:57

Synes det er høstlig i dag. Kald vind. Jeg fryser på labbene ( innendørs ).

Regnet glimrer med sitt fravær i dag, og det er mistenkelig. Men jeg regner med denne vinden henter flere regnskyer :D

Skriv en ny kommentar

hits