Hetebølge over Sør-Europa

kommentarer En kommentar

Mens vi her i Sør-Norge klager på lavtrykk på rekke og rad med både regn og tordenbyger og temperaturer nær 15 grader, opplevere Sør-Europa en av de verste hetebølgene på lang tid. Et høytrykk ligger i ro over disse områdene og gir temperaturer på over 40 grader mange steder fra Spania i vest til Balkan og Tyrkia i øst. Onsdag ble det målt 40 grader i Roma, og Split i Kroatia nådde hele 42 grader. Inn i helgen fortsetter denne hetebølgen med rekordhøye temperaturer til disse områdene. De aller varmeste stedene vil trolig nå 45 grader. Først i neste uke blir det litt mindre varmt i Italia og over sørlige deler av Mellom-Europa, mens derimot Hellas og Tyrkia fremdeles får rekordhøye temperaturer.

Det er ikke bare sør i Europa det er varmt for tida, også nordvestlige deler av USA har det rekorvarmt. En hetebølge har rammet områdene fra California i sør og nordover til statene Oregon og Washington. I disse områdene er det satt en rekke nye varmerekorder. I Salem i Oregon ble det målt 42 grader på onsdag, og i Medford i Oregon hele 44 grader. Denne hetebølgen ser ut til fortsette i hele neste uke. 

De mest behagelige værforholdene opplevere en nå Nordland og i sørlige deler av Troms. Både fredag og lørdag får disse område strålende sommervær med temperaturerer som overstiger 20 grader om ettermiddagene.

Ã?n kommentar

Tja

03.08.2017 kl.18:02

Jeg klager ikke på regnet, selv om det er mye av det. Vi skal være glade vi har vann nok.

Skriv en ny kommentar

hits