Dra til Nord-Norge

kommentarer En kommentar

Dagens værprognoser for de første dagene av årets siste sommermåned, august, gir lite forhåpninger om flott og varmt sommervær i Sør-Norge. Tirsdag og onsdag vil instabile luftmasser prege været i Sør-Norge, og til dels også i Nord-Norge, med noen regnbyger til stort sette hele landet med temperaturer som har problemer med å bikke 20 grader. Fra torsdag og inn i helgen vil et nytt lavtrykk fra sørvest komme inn over Sør-Norge, og senere Midt-Norge, og opprettholde den forholdsvis kjølige værtypen med en del regnbyger.

Værtaperen denne uken blir nok Vestlandet som må forvente en god del regnbyger og heller lite sol. På Østlandet og Sørlandet blir det noe lettere vær med bare noen byger, og lengre perioder med sol. Likevel vil temperaturene så vidt bikke 20 grader østafjells om ettermiddagene, og dette må betegnes som nokså kjølig for å være i begynnelsen av august. Værvinneren mot slutten av denne uken blir Nord-Norge! Med lavtrykk sør i Skandinavia og høytrykk i Barentshavet, vil Nord-Norge få fralandsvind fra øst. Dermed blr det stort sett pent vær i Nord-Norge, og da særlig for nordlige deler av Nordland, Troms og Vest-Finnmark. Den østlige vinden vil ta med seg varme luftmasser fra nordlige deler av Russland og gi dagtemperaturer opp i 20 grader, også ute ved kysten.

Dersom en ikke har bestemt seg for reiseruten for sommerferien, er nok værtipset å dra nordover! For i Sør-Europa ligger det an til skikkelig hetevarme de neste dagene med temperaturer som kan overstige 40 grader.

Ã?n kommentar

Søring

02.08.2017 kl.01:28

Går greit med regn også. Jeg klager ikke. :) Men det kan jo ha noe å gjøre med at jeg ikke gidder ligge og sole meg. Kjedelig!

Skriv en ny kommentar

hits