hits

Vått i sør, seinere veldig vått i nord.

Torsdag kom en front inn over Sør-Norge med en god dose nedbør - særlig i vest og sørvest. Denne fronten flytter seg i løpet av kvelden inn over Østlandet og vil på veien gi en god del nedbør i Telemark, Buskerud, før det kommer inn over sørlige deler av Østlandet. Mye nedbør på kort tid kan føre til lokale oversvømmelser der bygene treffer.

Fronten over Vestlandet torsdag formiddag.

Fredag ligger fronten over nordlige deler av Sør-Norge og inn over Sverige. På denne fronten utvikles det så et lite lavtrykk. Milde luftmasser i området gjør at lavtrykket kan holde på en god del fuktighet, og mye av denne fuktigheten slippes ut over Trøndelag og Nordland lørdag. Her er det ventet 50-60 mm på 24 timer. Det er fortsatt en del usikkerheter i hvilken retning dette lavtrykket tar og hvem som får nedbøren, så her må man holde seg oppdatert på værvarslene.

50-60 mm på 24 timer i Trøndelag og Nordland lørdag til søndag.


Lengst i nord blir det skikkelig høststemning i løpet av helgen. Temperaturene faller, vinden øker på og vil komme opp i liten til stiv kuling langs kysten. Seint lørdag, og søndag vil også nedbøren ta seg kraftig opp. Igjen er det ganske store usikkerheter i hvor all denne nedbøren vil komme, men det kan komme rundt 50-60 mm på 24 timer i Finnmark, og kanskje så mye som 80-90 mm/24 timer alt avhengig av lavtrykkenes bane. I Nordland er det ventet nye 50-60 mm.
 

Nye 50-60 mm på 24 timer søndag til mandag i Nordland. Kan hende så mye som 90 mm på 24 timer i Finnmark. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar