Slutt på elending sommervær på Vestlandet

kommentarer

Juni var en lang regnbyge på Vestlandet med rekord i antall regndager på rad i Bergen, og den nest våteste juni i Bergen siden målingene startet. Første del av Juli har ikke vært stort bedre med temperaturer godt under normalen og fortsatt mye regn, men nå snur det!

Torsdag kan temperaturene på Vestlandet nå opp i nærmere 30 grader da rester av hetebølgen i Sør-Europa kommer nordover til Sør-Norge! Det blir varmt også på Østlandet med 24-26 grader flere steder.

Høytrykket som gir det pene været i Sør-Norge i dag og torsdag går nordover til Nord-Norge og gir overgang til mye pent vær her framover med temperaturer etter hvert opp i omkring 20 grader mange steder.

Det blir mer ustabilt igjen i sør allerede fra fredag, men lavtrykkene ser ut til å ta en bane inn mot Danmark og S-Sverige og ikke inn mot Vestlandet og Midt-Norge. Dermed blir det Sørlandet og sørlige deler av Østlandet som ser ut til å bli værtaper utover i uken og trolig starten på neste uke. På Vestlandet ventes det variabelt skydekke og enkelte regnbyger, temperaturer opp i omkring 20 grader og litt over de fleste dager. Dette er adskillig bedre enn hva sommeren har bydd på så langt, veldig etterlengtet!


Lavtrykkene fremover ventes å ta en mye sørligere bane fremover slik at det blir vesentlig bedre vær på Vestlandet enn tidligere sommer. Her er prognose for søndag med lavtrykk på vei inn i Skagerrak.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits