130 grader forskjell

kommentarer En kommentar

Selv om det er varmt i S-Europa med omkring 40 grader noen steder, og kaldt i høyfjellet i S-Norge med snø og minusgrader for tiden, så er det områder på kloden som har det mye varmere eller kaldere enn dette. De siste dagene har temperaturene steget til over 52 grader i Irak, mens det på Vostok i Antarktis ble målt 77 minusgrader siste døgn, altså en forskjell på nesten 130 grader! Hva som er verst av 50 pluss og 77 minus kan kanskje diskuteres (de fleste vil vel mene at 77 minus er verst), men det er disse temperaturforskjellene mellom polene og områdene omkring ekvator som er utgangspunktet for værsystemene på jorden. Atmosfæren og havene prøver hele tiden å utjevne temperaturforskjellene og da får vi en god blanding av høytrykk med fint vær og lavtrykk med styggevær rundt omkring. Og så er det altså slik at Norge ligger veldig gunstig til for lavtrykksbanene på den nordlige halvkule, så lange finværsperioder her på berget er og blir alltid et unntak. Så nyt de få finværsdagene vi får - det kommer alltids et lavtrykk rundt neste sving!(Ahmad Al-Rubaye/AFP/Getty Images) 

Ã?n kommentar

Ryddegutt

13.07.2017 kl.11:44

Hvis man først skriver om rekorder, hvorfor skriver man ikke om verdensrekorden i kulde som ble målt på Grønland nå i juli:

"Citing the Danish Meteorological Institute, the BAZ comments that the -33°C reading earlier this month was ?the coldest July temperature ever recorded in the northern hemisphere?, smashing the previous record of 30.7°C."

http://notrickszone.com/2017/07/12/swiss-daily-record-cold-july-in-greenland-alarmists-struggling-to-explain-as-arctic-island-cools

Skriv en ny kommentar

hits