En våt uke i nord

kommentarer En kommentar

De kommende dagene byr på to runder med skikkelige regnskyll for Nord-Norge sin del før det forhåpentligvis blir en bedring i helgen.

 

Ustabile luftmasser kom i helgen inn over Frankrike og Tyskland hvor det seinere utviklet seg et lavtrykk. Dette lavtrykket fortsetter gjennom dagen i dag og i morgen nordover mot Finland og kommer inn over Nord-Norge onsdag kveld. Det har variert mye i prognosene når det gjelder banen til dette lavtrykket og hvem som får mest nedbør, noe som jo er typisk for lavtrykkene om sommeren.

Siste prognose viser at det er Nordland og Troms som får det meste av nedbøren, og om man skal være litt mer spesifikk så er det området mellom Bodø og Tromsø som kan få 40-55 mm på 24 timer fra midt på dagen onsdag til midt på dagen torsdag. Også i Øst-Finnmark kan det komme en god dose regn, her viser prognosene opp mot 35-40 mm på 24 timer fra onsdag morgen til torsdag morgen.Men det venter en ny runde med mye nedbør hakk i hæl. Her er prognosene ganske varierende, men trenden i det siste har vist at det skal bli ganske så vått i nord. Igjen er det noe usikkert hvem som får det meste av nedbøren, det kan nok fortsatt variere litt i dagene som kommer. Under følger et bilde som viser de områdene som det antas i denne omgang får det meste. Det er da deler av Nordland og kan hende indre strøk av Troms som kan få 40-60 mm på 24 timer fra fredag morgen til lørdag morgen. Mest ventes det i Nordland.

 Da er det bare å følge med på værmeldingene framover om du befinner deg i dette området de neste dagene. Når vi kommer inn i helgen ser det ut til å snu, at det blir vått i Sør-Norge, mens det er muligheter for litt tørrere vær i nord.

 

Ã?n kommentar

Draugen Oluf

11.07.2017 kl.16:45

Ja, dæven hain plystre, da bit fæsken! Det gjør ikkje nåkka at det regn i nord, bærre sola ikkje skin i sør og det regn der og, ska piskandausen all nordlendinga vær førrnøyd. Det vi ikkje lik e at det ska vær fint hos søringtykjan. Ka farsken?

Skriv en ny kommentar

hits