Brontofobi og keraunofobi

kommentarer En kommentar

Det finnes mange fobier rundt om. Noen er redde for edderkopper, noen for slanger og andre har kraftig høydeskrekk. Noen fobier er likevel mer eksotiske enn andre. Visste du at brontofobi er sterk angst for torden mens keraunofobi er sterk angst for lyn? Selv om de har fått sine egne navn henger de selvsagt sammen og har fått det norske navnet tordenangst. 

Det er noen reaksjoner som er unike for brontofobi og keraunofobi i forhold til andre fobier. For eksempel er det veldig vanlig å søke beskyttelse hos andre mennesker, og symptomene forverres når man er alene. Mange mennesker som har sterk tordenangst kan gjemme seg under en seng, inni skap, i kjellere eller andre rom hvor de føler seg tryggere, og dekke til ørene for å dempe lyden av torden. Tegn på at noen har brontofobi/keraunofobi er en svært økt interesse for værmeldinger. Man sitter og følger med værsendingene på TV hele tiden og i svært ekstreme tilfeller kan tordenangst føre til at man aldri tørr å forlate sitt eget hjem. 

Ã?n kommentar

Bønna Roffe

27.06.2017 kl.13:38

Jeg må innrømma at jeg sjæl har veldig sterk og utprega kerævvnofobbi, jeg har marerittaktig angst for Lyn, eller Liiin som dem sjæl kaller seg. Særlig frøkter jeg at Liiin ska' røkka opp igjen og begynna å slå Enga sånn som dem gjorde før om åra. Denna fobbia har blitt litt mindre enn fobbia for pippippa og breiflabba dem siste åra, etter at Liiin røkka ned no'n divvisjoner, og det som kan holda'n i sjakk er at dem holder seg der dem er. Ska'rru værra, vi'rru værra!

Skriv en ny kommentar

hits