Våte dager i vente

kommentarer

Vestlendingene har blitt lovet høytrykk og bedre vær kommende uke, men før den tid må de gjennom en real regnskyll bare for å markere at regnrekorden for Bergen i juni virkelig er slått.

 

Et lavtrykk ligger lørdag ved Færøyene og beveger seg sakte østover. Søndag kommer det inn mot Vestlandet med sørvestlig kuling og en god del nedbør. Pålandsvind betyr at nedbøren stues opp langs fjellområdet som skiller øst og vest og dermed vil det bli vått for de som befinner seg på vestsiden. Nedbøren begynner søndag morgen og det verste vil være over til kvelden.

Totalt i løpet av 24 timer kan det komme opp mot 50 mm, mesteparten av dette vil kunne komme i løpet av ca 12 timer fra søndag morgen til søndag kveld. I tillegg vil den vest-sørvestlige vinden komme opp i liten kuling i områdene sør for omtrent Bergen. Langs Sørlandskysten blir vinden ofte forsterket i denne vindretningen, og her kan den komme opp i stiv kuling utover kvelden.

Totalnedbør søndag. Mest nedbør er ventet i Rogaland. Legg også merke til den kraftige vinden langs Sørlandskysten og i Trøndelag.

Seint søndag kveld gir nedbøren seg for Vestlandet sin del, men pålandsvind fra nordvest gir en god del nedbør på Mørekysten første del av mandagen. Her kan det komme opp mot 20 mm. Igjen vil mesteparten av denne nedbøren komme i løpet av 12 timer fra mandag morgen til mandag kveld. Det vil fortsatt blåse godt langs kysten i Sør-Norge også mandag, men det avtar når vi kommer inn mot tirsdagen. Som bildet under viser er det ikke ventet noe særlig nedbør i resten av Sør-Norge mandag, og det gjelder også dagene som følger når høytrykket kommer nærmere.

Totalnedbør mandag. Mest nedbør er ventet på Møre.

I Nord-Norge vil de kommende dagene være stort sett skyet og perioder med både regn og regnbyger. Det er ikke snakk om særlige mengder med nedbør her som bildene over viser, og minst kommer det trolig i Troms og Finnmark. Temperaturene i nord holder seg forholdsvis uendret de neste dagene, men fra midten av uken er de derimot ventet å gjøre et lite byks.

Når vi kommer til midten av kommende uke er det muligheter for at et fuktig lavtrykk kommer opp fra sør, noe som kan føre til en god del nedbør i hele Sør-Norge. Høytrykket siger sakte nordover og gir litt lettere vær der.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits