Det elendige sommerværet på Vestlandet kan ta en liten pause

kommentarer

Været på Vestlandet i juni har nesten vært en sammenhengende regnbyge, hvert bidige døgn har slusene åpnet seg litt eller mye i Bergen! Solen har bare gløttet frem i korte perioder og temperaturene har stort sett ligget mellom 10 og 16 grader. Nedbørsnormalen for juni er passert for lenge siden. Jeg tror det største ønske for vestlendingene er noen dager med pent vær, iallfall opphold.

Værprognosene den siste tiden har gitt særdeles lite håp om bedre vær, men i dag tikket det inn en prognose som gir et lite håp om at det kan bli noen dager med bedre vær for vestlendingene i neste uke. Et lavtrykk fra sørvest som har gått mot Sør-Norge i tidligere prognoser, tar en sørligere og østligere bane inn mot Sverige og Finland, mens en svak høytrykksrygg strekker seg inn mot vestlige deler av Sør-Norge og gir bra vær på Vestlandet tirsdag og onsdag, ikke så varmt men iallfall over 15 grader og kanskje nær 20 på onsdag.

Tror jeg på dette? Vel, dessverre så tror jeg det er mer sannsynlig at lavtrykket går mot Sør-Norge og at det fortsetter med vått og grått. Årsaken til det er at denne prognosen har liten støtte i andre prognoser, men vi får leve i håpet.


Kan vi få noen dager med bedre vær på Vestlandet? Prognosen til høyre viser det, men dessverre er flertallet av prognoser mer enig med den til venstre.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits