Kaldt med snø og kuling i nord, men fint sankthansvær

kommentarer En kommentar

Tirsdag morgen er det kaldt øst i Finnmark med 2-4 grader og sludd, mens områdene lengst sørøst i landet har pent vær med temperaturer som skal komme opp mot 20-25 grader utover dagen.

Været ser derimot ut til å bedre seg til Sankthans i nord, mens Sør-Norge får besøk av lavtrykk med regn og regnbyger.

Nord-Norge

Tirsdag til onsdag vil lavtrykk øst for oss og høytrykk i vest dirigere kald nordøstlig vind med kuling og regn sørover i Finnmark og Troms, i Finnmark periodevis sludd og snø også i lavlandet eller over 200-400 m, snøgrensen i Troms ligger rundt 400-600 m. Nordland får regnbyger.

Temperaturer i landet tirsdag vises på bildet under.

Torsdag og fredag blir det oppholdsvær i Nord-Norge og en del sol i indre og sørlige strøk. Det vil derimot fremdeles blåse kraftig fra nordøstlig retning, med periodevis frisk bris og opp til kuling.

Sør-Norge

I vest blir det det fremdeles litt regn og regnbyger tirsdag og onsdag, men avtagende  nedbør sør for Stad. Områdene østafjells får mye fint vær med temperaturer opp mot 20 grader på Østlandet og 20-25 grader på Sørlandet. 

Torsdag til fredag vil lavtrykk komme inn mot Sør-Norge med regn, regnbyger og synkende temperaturer. Selve Sankthansaften ser ut til å by på gråvær med regn på Østlandet og i Trøndelag, mens Sørlandet og sørlige deler av Vestlandet får litt spredt regn. Nord for Sognefjorden kommer ikke nedbøren før sent om kvelden, og sør på Østlandet blir det avtagende nedbøraktivitet om kvelden.

Bildet under viser været på Sankthansaften.
 

 

 

Ã?n kommentar

Draugen Oluf

20.06.2017 kl.11:33

Æ trur dæven flæske mæ at skaren bær en fullvoksen mainn på Sankthansaften her nord, så nu blir det piskandausen sein vår.

Skriv en ny kommentar

hits