hits

Slik blir helgeværet

Det er snart helg, og mange lurer kanskje på hvordan helgeværet vil bli. Her er en rask oppsummering av det norske helgeværet fra den nyeste prognosen.

Det ligger for tiden et lavtrykk i nærheten av Island som vil prege helgeværet for de fleste av oss her i landet. Nedbørsfronten fra dette lavtrykket vil komme inn over Vestlandet, Trøndelag og Nordland natt til lørdag i sør, og lørdag morgen lenger nord. Det er ventet lokalt mye nedbør fra denne fronten, og aller mest nedbør er ventet å komme i området rundt Florø (40-50mm) mellom lørdag og søndag. Sør for Sola vil det kunne være ganske skiftende mellom oppholdsvær og perioder med regn, mens Østlandet vil få veldig fint helgevær med sol og rundt 20 grader mange steder. Dette er på grunn av en kombinasjon av en høytrykksrygg fra sør, og at Østlandet blir liggende i le bak fjella i Midt-Norge. Lenger nord på Østlandet vil derfor kunne få litt regn utover lørdagen.

Lenger nord i landet vil høytrykksryggen fra vest svekkes, men selv om det vil være oppholdsvær og periodevis gløtt av sol på lørdag. På søndag vil nedbørsfronten sakte men sikkert trenge inn fra sør, og prege helgeværet også her.

Lørdagsværet kl 14. Skylaget er vist i grått, nedbøren i blått
Søndagsværet kl 14. Skylaget er vist i grått, nedbøren i blått 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar