Lengter du etter sommervarmen?

kommentarer

Selv om enkelte steder i Norge har hatt over 20 grader i det siste, så er det ikke sikkert at dette er nok for alle sommerglade nordmenn. Er du spesielt glad i varme, og vil vite hvor du burde ha vært akkurat nå, så må du følge med her!

 

Det rager nemlig en hetebølge i Sør-Europa for tiden, med temperaturer langt over det som er normalt for årstiden. Det ligger nemlig et høytrykk vest for den iberiske halvøy, og de aller høyeste temperaturene finner vi i Spania og Portugal. Her vil temperaturene ligge på over 40 grader stort sett hele denne uken, og temperaturene i de sørlige delene av Spania og Portugal kan faktisk komme opp i hele 42 grader! Temperaturene her ligger flere steder 7-10 grader over normalen, og enkelte steder (som f.eks. Madrid) får temperaturer 12 grader over normalen. Det er like mye som vestlandet har for tiden.

Temperaturene i Spania i helga

Dette er kanskje for varmt for enkelte av oss nordmenn, ettersom vi ikke pleier å være spesielt bortskjemte med varme her i landet. Synes du at det heller er behagelig med temperaturer på 20-tallet, er østlige deler av Middelhavet stedet å dra til. Hellas har nemlig litt mer folkelige temperaturer for tiden, med rundt 20-25 grader.

Store temperaturforskjeller i Europa i helga



 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits