hits

Store kontraster

Været denne uken blir preget av store kontaster mellom nord og sør, der Sør-Norge får vått vær, mens Nord-Norge får en smak av sommer. 

Visst vi ser bort fra mandag, da det ventes noe nedbør i deler av Nord-Norge, spesielt Nordland, så blir den kommende uken stort sett fin i den nordlige landsdelen. Temperaturene stiger, særlig fra midten av uken, og det blir mye sol og oppholdsvær. Kun i grensetraktene nordover ser det ut til å kunne bli spredte byger innimellom. 

 

Nedbørskart som viser ventet nedbør hele neste uke. Store kontraster mellom nord og sør.

Da er kontrasten stor til Sør-Norge som går en svært regntung uke i møte. Mandag kan fort bli den beste dagen med opphold de fleste steder og perioder med sol. Alt fra mandag kveld kommer første front opp fra sør, og denne passerer over det meste av Sør-Norge tirsdag. Sent onsdag kommer front nummer to, og denne kan bli særlig våt på Østlandet. Prognosene har de siste dagene variert lite, og indikerer rundt 60-70 mm med regn i området mellom Langfjella og Oslofjorden, noe som er mer eller mindre det som normalt kommer i hele juni.

Torsdagen vil bli langt mindre våt, men nedbøren henger likevel igjen, slik at også dette trolig blir en nokså grå dag. Fredag kommer en tredje front inn over Sør-Norge og fortsetter den våte trenden. Helgen er noe mer usikker, men det er nokså sannsynlig at front nummer fire kommer inn, også denne fra sør, og gir en våt slutt på uken. Nedbørskartet over viser nedbøren for hele den kommende uken, der de lysere rødfargene viser til områder der prognosene indikerer over 100 mm, dette er for flere stader langt over juninormalen. 

Selv om det er over en uke fram i tid, så gir prognosene i dag økt sjanse for langt bedre vær i Sør-Norge i den påfølgende uken. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar