hits

Svært vått på Østlandet

Flere nedbørsområder er ventet inn over Sør-Norge den kommende uken, med kortere perioder med opphold innimellom, og særlig onsdag har prognosene svært våte forhold på Østlandet. Nord i landet er det ventet flere dager med fint vær og lengst nord betydelig stigende temperaturer. 

En rekke lavtrykk kommer inn over De britiske øyene og Nordsjøen fra mandag av og trolig hele neste uke. Disse presser flere nedbørsområder inn over Sør-Norge fra sør, og selv om det enkelte av dagene ikke blir så aller verst, vil det i store og hele bli en våt uke i Sør-Norge.

Nedbør i Sør-Norge fra onsdag kl. 08 til torsdag kl. 08.

Særlig onsdagen ser ut til å bli våt for Østlandet sin del. Da vil mest trolig et lavtrykk bli liggende over Danmark, og en saktegående front over Sør-Norge dumper store mengder regn over Østlandet, særlig i områdene nord i Telemark og sentralt i Buskerud, der prognosene indikerer 60-70 mm nedbør på 24 timer. Dette er nedbørsmengder som potensielt kan gi lokal flom, men det er verdt å merke seg at det er enda en stund frem til onsdag, og at prognosene enda kan endre seg innen den tid. Så langt er prognosene derimot nokså enige om at det blir vått.

Sør- og Vestlandet vil trolig få langt mindre nedbør, men her kan det komme mye nedbør andre dager. Uken sett under ett blir altså våt i Sør-Norge og samlet sett gir prognosene 70-100 mm for hele uken på Sør- og Vestlandet, og opp mot 140 mm lokalt på Østlandet. 

Mens lavtrykkene og frontene pøser på i Sør-Norge, blir det langt bedre vær i Midt- og Nord-Norge. Enkelte fronter kan strekke seg nordover til Nordland på enkelte av dagene, men her blir ukeværet i langt større grad preget av oppholdsvær og lange perioder med sol. Temperaturene stiger også, og for flere steder som nylig har hatt vinterlig vær kan temperaturen litt ut i uken nå 15-20 grader. 

Én kommentar

Så er de i gang igjen.

Det er ikke mange dagene siden onsdagen ble spådd med sol og gode temperaturer for Østlandet sin del...og nå altså svært vått!

Meldingene er INGENTING verdt og kan på ingen måte brukes til å planlegge aktiviteter ut i fra.

Egentlig utrolig at man får distribuere stoff med så lav kvalitet gang på gang.

Skriv en ny kommentar