Endelig sommerlig i nord

kommentarer

De vinterlige forholdene fortsetter i Finnmark inn i pinsen, men utover i neste uke blir det endelig gradvis varmere og til neste helg er det gode utsikter til temperaturer opp mot 15-20 grader selv lengst nord i landet. Det kan da også bli ganske så fine temperaturer lenger sør i landet. 

Et lavtrykk over nordvestlige Russland pøser på med kaldluft fra nord og inn i Finnmark i første delen av pinsen, og det er lite som minner om at kalenderen viser juni. Temperaturene vil i helgen ligge rundt 4-7 grader under normalen i store deler av Nord-Norge, og det er sannsynlig at Finnmarksvidda og Øst-Finnmark får sludd- og snøbyger de neste dagene. Den kjølige værtypen dominerer det meste av landet, og også i Sør-Norge er det ventet temperaturer noe under normalen gjennom pinsen. 

Den kalde nordavinden avtar fra starten av neste uke, og fra midten av uken begynner temperaturene å øke, og særlig frem mot neste helg er prognosene lovende for stigende og gode temperaturer i hele landet, også lengst nord. En kombinasjon av høytrykk som bygger seg opp over Vest-Russland og et lavtrykksområde vest for Norge styrer varmluft fra sør nordover i landet. Temperaturene vil da trolig omsider holde seg på tosifret også i de nordligste delen av landet. Blir det full klaff kan temperaturen nå 20 grader i Finnmark neste lørdag, men akkurat det er nokså usikkert og kanskje noe usannsynlig. 15 grader er i alle fall sannsynlig. 

Lavtrykket i vest vil sende fronter mot Sør-Norge, men det er noe usikkert hvorvidt denne nedbøren kommer inn i området eller ikke. I så fall er Vestlandet mest utsatt, og det kan legge en demper på temperaturen her. Sør- og Østlandet kan gjerne få temperaturer opp på 20-tallet igjen. 

Temperaturavvik i forhold til normalen for pinsehelgen.
Temperaturer midt på dagen lørdag 10. juni. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits