Strålende pinsevær

kommentarer

En gladmelding for de som bor i Nord-Norge, i hvertfall deler av Nord-Norge.

Det fineste pinseværet vil vi få i Nordland, deler av Troms og nord i Trøndelag. Et høytrykk legger seg godt til rette nord i Norskehavet og sender en rygg innover Nordland, det medfører mye sol og lite skyer som kan gi nedbør. Litt frisk vind ved kysten, men ellers stort sett rolige vindforhold.

Her er pinseværet dag for dag, der grått viser antatt skydekke og det blå viser nedbør:

Sjekk Nordland da! I perioder litt mer skyer lengst nord og sør i fylket, men ellers flott pinsevær!

Trøndelag kan også belage seg på mye fint vær i pinsen, men i perioder litt mer skyer her sammenlignet med Nordland - og særlig da i sør.

Det blir ikke så verst i Troms heller. Noe mer skyer blir det nok, men solen kommer nok frem i perioder. Lengst nord i fylket vil det nok komme noen spredte byger.

Byger preger dessverre Finnmark denne pinsen, men lite nedbør på Finnmarksvidda. Siste dagen kan bli litt ruskete her lengst nord. Et lavtrykk fra Russland trekker vestover, men det er usikkert hvor langt vest det går. En når det helt til Troms eller så stopper det opp ved Kolahalvøyen. Hvordan lavtrykket beveger seg er helt avhengig av hvor ruskete været blir. I verste tilfelle blir det nordlig kuling og opp i 30-40 mm nedbør i løpet av ett døgn. Ånei, blir det snø igjen?

Russland er ikke bitende kaldt lengre nå som vi er i gang med sommermåneden juni. Dette lavtrykket har sin opprinnelse over Russland og dermed er dette systemet av den mer milde sorten. Det betyr at man må nok litt opp i høyden for å få nedbør som snø, heldigvis!

For Sør-Norge sin del kan man vente seg skyet vær og regn. Lørdag og søndag blir det regnbyger og mulighet for lokal torden - der Østlandet er mest utsatt.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits