hits

Mindre vått

Vi er på vei mot pinse og langhelg, men også årets første sommermåned. Hvordan blir sommerens første helg?

Front på front er på vei inn mot Sør-Norge, mens Finnmark fortsatt blir påvirket av kald nordlig vind og byger. Nordland og Trøndelag ser ut til å bli liggende i mellom dette under en svak høytrykksrygg.

Sør-Norge vil fredag få en front innover seg med skyer og regn som brer seg nordøstover, men høytrykksryggen over Nordland hindrer fronten i å fortsett innover Nord-Skandinavia slik de pleier å gjøre. Lørdag vil dermed fronten fortsatt ligger over Sør-Norge, men nedbøren avtar gradvis etter hvert som fronten svekkes.I Nord-Norge vil væresituasjonen ikke nedre seg så mye gjennom pinsehelgen. Noen spredte byger inn mot Finnmark, med lettere vær lengre sørover. For Sør-Norge sin del er detaljene fortsatt litt usikre. Værprognosene har tidligere i uken vist at 1. pinsedag skulle bli en søkk våt dag som videre kunne før til oversvømmelser og kanskje ras. I dag har derimot prognosene endre seg til det bedre, men dessverre ikke kanon fint vær med sol fra skyfri himmel.

Prognosene viser fortsatt at ett lite lavtrykk med tilhørende nedbørfelt skal innover Sør-Norge, men i motsetning til tidligere i uken er lavtrykket nå svakere og har med seg mindre nedbør. Detaljene rundt varselet - som hvor blir det mest og hvor blir det minst nedbør kan fortsatt endre seg noe frem mot helgen. Siste prognose viser at det er Østlandet som vil få flest byger, mens det på Sør- og Vestlandet vil være mer opphold mellom bygene. Solen vil nok også titte frem i mellom bygene, mens det på Østlandet er mulighet for torden i regnbygene.

Pinsehelgen avsluttes mandag og bygevær fortsetter å prege Sør-Norge, særlig utover ettermiddag og kveld - tordenfaren er nå tilstede over hele Sør-Norge.

Om ikke annet så kan vi i Sør-Norge ihvertfall glede oss over at pinsehelgen ikke blir søkk våt - men i det minste mindre våt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar