hits

Temperaturrekord lørdag, men nå synker temperaturene, og lengst nord i landet fortsetter vinteren.

Lørdag registrerte Sigdal i Buskerud høyeste temperatur i landet med 31.8 grader. Dette er ny temperaturrekord for mai måned. Den gamle rekorden tilhørte Gvarv med 31.1 grader fra mai 2012.

Det var flere steder som fikk temperaturer over 30 grader i går:
Kise 30.7 grader
Gjerstad 30.5 grader
Gulsvik 30.3 grader
Kongsberg 30.1 grader

Søndag morgen kom derimot en smal kaldfront inn over sørvestlige deler av landet med spredt torden både i Agder og Rogaland, og tordenbygene flytter seg øst-nordøstover på Østlandet utover dagen. Generelt vil det være muligheter for regnbyger over hele Sør-Norge denne søndagen. Det betyr også lavere temperaturer, men fremdeles vil vi få temperaturer opp mot 20 grader noen steder på Vestlandet, og 20-25 grader østafjells.

Et lavtrykk er kommet onn over Vestfjorden søndag morgen, og det regner godt nord i Nordland og i deler av Troms, tildels snø i indre og høyereliggende strøk. Spredt regn er det også i deler av Trøndelag og på Helgeland.

Den kommende uken blir preget av kalde nordlige vinder over nordlige deler av landet. Det blir perioder med kuling, sludd-, snø- og haglbyger i Finnmark og Troms, og etterhvert trekker det regnbyger sørover i Nordland med snøbyger i høyereliggende strøk. Temperaturene lengst nord vil ligge rundt 0 til et par plussgrader.

Sør-Norge får ustabile luftmasser også de kommende dagene, med regnbyger, og mulighet for tordenbyger. Temperaturene synker gradvis ned mot rundt 15 grader i sørøst, 10-15 grader i vest, men mandag blir det fremdeles varmt.

Under ser vi temperatur avvik fra normalen tirsdag, i indre strøk i nord mer enn fem grader lavere enn normalt for årstiden. I Sør-Norge ventes det temperaturer rundt det normale eller noen grader over det normale.


Nedbør tirsdag ettermiddag vises under, med tildels snøbyger i nord, og noen regnbyger og mulighet for tordenbyger i Sør-Norge.


 

 

Én kommentar

Det regner her her nå. Det skal det ikke ifølge både storm og yr. Det skal regne litt onsdag.(rettere: kl 0-6). Her skal det være sol nå. Den etterlyses!

:)

Skriv en ny kommentar