Kontrastfylt helg

kommentarer 5 kommentarer

Mens Sør-Norge kan glede seg over en helg med sommerlige temperaturer, må Nord-Norge belage seg på en helt annen årstid. Et lavtrykk kommer inn mot Troms i dag og fortsetter videre østover. I bakkant er det omlegging til kald nordavind som vedvarer gjennom helgen med temperaturer såvidt på plussiden.

Fredagen kan starte litt grått på Vestlandet med lokal tåke, men i løpet av ettermiddagen vil det lette. Først i sørlige områder, og det er også her man får de høyeste temperaturene på Vestlandet. På Sør- og Østlandet blir det stort sett en skyfri dag og temperaturene kommer seg godt opp på 20-tallet. Lørdag kommer høytrykksryggen inn over Sør-Skandinavia og byr på mye pent vær og stigende temperaturer. I sør og øst kan enkelte steder nærme seg 30 grader, mens det i vest kan ligge mellom 20-25 grader. I nord derimot vil den kalde nordavinden føre til temperaturer rundt null grader, enkelte steder også under null grader dagtid både fredag og lørdag. I midtre deler av landet vil en front bevege seg sakte nordover gjennom helgen. Den fører med seg skyet vær og perioder med regn og dis og ikke særlig høye temperaturer. Etter hvert som fronten flytter seg nordover og skydekket letter, vil derimot temperaturene stige også her.

Temperaturutsikter fredag:

Temperaturutsikter lørdag:


 

5 kommentarer

Roar Eide

25.05.2017 kl.17:36

Herlig!!!

Arnebjarne

25.05.2017 kl.18:36

Det er 20 grader nå og det har økt med cirka ti grader per uke nå. Det er 31 uker igjen av året. Holder denne økningen frem så vil det være 330 grader varmt her på Nyttårsaften! :O

Han Lars

25.05.2017 kl.18:45

Ja, ja, søringene får kose seg...

Mmm

25.05.2017 kl.19:51

Joda, sitter her og svetter. Åpnet verandadøren, og det første som kom inn, var en feit veps. Da vet man det er sommer. Vill jakt etter kreket som til slutt havnet i et glass og ble forvist fra boligen min.( I levende tilstand så den også får oppleve finværet...klasker veps kun i selvforsvar. :) )

frida

26.05.2017 kl.08:48

Tror jeg reiser til Kirkenes. Denne varmen er uutholdelig i lengden

Skriv en ny kommentar

hits